Gratis proefexemplaar Bereken nu uw voordeel
Onze online pdf catalogus

LED Downlight

Met de led downlights van Ervan by Econe bespaart u op energie, maar niet op kwaliteit. Deze led downlighters staan bekend om hun prestaties, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Ze verbeteren de kwaliteit van uw verlichting, terwijl ze tegelijkertijd minder energie verbruiken!

Wat zijn led downlights?

Downlights met led zijn ledlampen met een speciaal design waardoor zij geschikt zijn om in plafonds geplaatst te worden. Op deze manier wordt alles wat recht onder de lamp staat verlicht. In tegenstelling tot gloeilampen en TL-lampen hoeven LED's geen gloeidraad of fosforpoeder te gebruiken om licht te creëren. Ze zijn gemaakt van een vast materiaal, namelijk een halfgeleider. Wanneer er elektrische stroom door de halfgeleider komt, gaan subatomaire deeltjes (elektronen) binnenin bewegen. Deze beweging wekt de atomen op van het materiaal dat energie omzet in licht.

Toepassing downlights van led

Hoe LED's ook worden gebruikt, ze werken allemaal op dezelfde manier. Led downlighters zijn lampjes met hun gezicht naar beneden. Ze worden meestal geïnstalleerd in een uitsparing in het plafond of dakoverstek. De LED's worden geplaatst in een opschuimend materiaal dat is ontworpen om het omringende plafond van brand of elektrische schade te beschermen. Bij gebruik in huizen, bars of nachtclubs worden led downlighters meestal bevestigd aan dimmers waardoor eigenaar precies kunnen aangeven hoe ze de lichtsterkte willen hebben. In het verleden waren deze lichten meestal gloeilampen, maar de laatste jaren hebben de afnemende kosten van LED's de downlighters op de voorgrond gepushed.

Led downlights hebben de volgende voordelen t.o.v. Gloeilampen of TL-lampen:

  • ze gebruiken minder energie
  • ze gaan langer mee
  • ze zijn brandveilig
  • ze zijn dimbaar
Referenties