Gratis proefexemplaar Bereken nu uw voordeel
Onze online pdf catalogus

Meer over de LED TL en de vele voordelen.

LED informatie

Het woord LED staat voor Light Emitting Diode. Dit is een "lampje" met een doorsnee van 0,5 tot 9 mm. Deze techniek wordt reeds jaren toegepast binnen de traditionele elektronica
(klokken, televisie, computers) en heeft daarbij reeds zijn betrouwbaarheid bewezen. U kent vast wel de rode lampjes in digitale wekkers en in apparaten die stand-by staan zoals tv's en home cinema sets.

Energiezuinig

Bij de conventionele TL lamp wordt een groot gedeelte van de verbruikte energie omgezet in warmte, en een klein aandeel in licht. Bij de LED TL wordt het grootste gedeelte van de opgenomen energie direct omgezet in licht, en minimaal in warmte. Hierdoor heeft u een veel efficiënter energieverbruik. Dat resulteert in lagere energiekosten en dus een enorme financiële besparing.

LED TL Verlichting staat voor:

Gemak: De LED TL kan in de bestaande armatuur gemonteerd worden. U dient wel de starter te verwijderen en in geval van een elektronisch voorschakel apparaat dient deze overbrugt te worden. De lampen kunnen gebruikt worden in onder andere, scholen, kantoorpanden, magazijnen, fabriekshallen, kantines, kortom vrijwel elke bedrijfsruimte! Uw bestaande eenvoudige armatuur volstaat dus.

Goedkoper bij nieuwbouw: Bij nieuwbouw is een eenvoudig armatuur met een LED lamp niet duurder dan een conventioneel armatuur met een TL lamp. Tevens kan bij nieuwbouw bespaard worden op plafondruimte en bekabelingkosten.

Besparing zowel op uw energiekosten als voor het milieu. We halen het voor het gemak nog maar eens aan: de LedTl zorgt voor een zeer grote besparing. Goedkoper dus voor u en tevens beter voor het milieu. Hiernaast heeft u als bedrijf wellicht recht op de energie-investeringsaftrek en voor het milieu wordt er door het gunstige energieverbruik van de LED-lamp een besparing op de CO2 en zwavel uitstoot gerealiseerd.

Innovatieve werking en toepassing: door het heldere, rustige licht zijn ze vooral geschikt voor scholen en bedrijven dit komt door het gebrek aan frequentie trillingen en dat geeft juist het rustige licht.

Efficient: geen warmte afgifte en geeft geen ongezonde straling af (elektromagnetische
straling en UV). Hiernaast geeft de LED gericht licht. Het geeft licht op die plaats waar het nodig is.
Verder verbruikt de LED-TL buis een fractie aan stroom t.o.v. normale verlichting.

Hoe het kan dat de LED-TLbuizen zo efficiënt zijn? De LED-lampen zetten de elektriciteit direct om in licht met tien procent rendement en hebben geen last van het fantoomeffect zoals de conventionele verlichtingseenheden waarbij slechts 1 % in licht wordt omgezet.

Levensduur:  Jaja de levensduur is +/- 50.000 uur. Dat is een levensduur van minimaal 10 keer de
levensduur van de conventionele TL lamp en meer dan spaarlampen.  De lamp heeft geen gloeidraad, en gaat dus niet stuk bij schokken. Hiermee komen we meteen bij het volgende voordeel.

Minder onderhoud. Door inzet van LED-TL verlichting heeft u minder arbeidskosten bij vervanging. Dit komt door de 50.000 branduren. Dit betekent 10x minder vervangen dan normale Tlbuizen. Een behoorlijke besparing op de arbeidskosten dus. Zeker als de arbeidskosten al hoger zijn dan normaal door moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kantoorpanden met hoge plafonds, theaters, fabriekshallen, sporthallen, straatverlichting, kermisattracties, etc. etc. Enfin vult u de rest zelf maar in.

Liever direct een persoonlijke uitleg of wilt u een afspraak maken voor een gratis demonstratie van de Led TL verlichting?

Referenties